Do it yourself met blikken

20140127-125334.jpg

20140127-123637.jpg

20140127-130508.jpg

Blikken zijn véél te mooi om weg te gooien! In de drie foto’s bij deze post kun je zien hoe blikken in mijn interieur terugkomen. Een lamp boven de tafel is uniek, goedkoop en heel simpel te maken! En waarom zou je niet een blik gebruiken om je mooie plantjes in te doen? Op de laatste foto zie je dat je kaarsen mooi kunt uitstallen, in plaats van te verstoppen in je rommelige keukenla. Je zou ze op deze manier zelfs kunnen opbranden, je eigen zelfgemaakte kandelaar!

Dat wordt perziken eten! 😉

Werkbeschrijving hanglamp

Benodigdheden
5 blikken
Touw
Lamp (verkrijgbaar bij oa Ikea & Xenos)

Zet de lamp in elkaar mocht dit nodig zijn. Boor een gaatje in het midden van het blik (wat eigenlijk de onderkant is). Dit kun je doen door met een hamer op een kleine kruiskopschroevendraaier te slaan. Knip een stuk touw op verschillende lengtes af, hierdoor krijg je een mooi effect. Steek een touw door elk van de 5 gaten. Doe er binnenin een knoop in zodat het blik zal gaan hangen aan het touw. Als je dit bij alle 5 blikken hebt gedaan pak je de 5 touwtjes en het lampsnoer bij elkaar een bepaal je hoe hoog de blikjes moeten komen. De lamp hang je in het midden zodat het licht enigszins gedempt wordt door de omringende blikken, dit geeft een leuk effect. Ik heb toen om de touwtjes en lampsnoer een touwtje geknoopt zodat het blijft hangen. Vraag je vader/man/vriend om de lamp op te hangen (of doe het zelf natuurlijk) en klaar!

Advertenties

6 thoughts on “Do it yourself met blikken

    • Wij hebben deze boven de eettafel! Ik denk dat hij in een smalle ruimte (zoals gang/overloop) ook wel mooi tot z’n recht zou komen. Ik heb ‘m inmiddels wit overgespoten, moet zeggen dat ik daar een beetje spijt van heb! Het “zilveren” gaf het juist wat een grof gevoel, waar ik wel van houd. Ben benieuwd of jij ‘m gaat maken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s